Organisatie

Doelstelling

Het Arcade Ensemble is opgericht in augustus 2011 en stelt zich tot doel mensen te raken in hun hart en ziel door het uitvoeren van muziek en/of theater op een historisch geïnspireerde manier. In het streven naar dit doel wordt het Arcade Ensemble ondersteund door haar artisieke leiding en het bestuur van Stichting Arcade Ensemble.

Op een historisch geïnspireerde manier wil het Arcade Ensemble de drempel tussen haar musici en het publiek verlagen en zo de menselijke en emotionele kracht van barokmuziek tot een breed publiek laten spreken.

Artistieke leiding en Stichtingsbestuur

De artistieke leiding van het Arcade Ensemble ligt in de handen Femke Huizinga. De orkestleden zijn jonge, recent afgestudeerde musici uit Nederland en het buitenland. Samen werken zij aan hun ambitie; mensen raken en aan zich verbinden en het publiek de muziek in haar volle dimensie laten beleven.


Het bestuur van de Stichting Arcade Ensemble is verantwoordelijk voor de zakelijke leiding. Het begeleidt en ondersteunt de artistieke leiding en de orkestleden bij de realisatie van de ambitie en doelstellingen van het ensemble. Het bestuur bestaat uit personen die op een breed vlak kennis hebben van relevante bedrijfsdisciplines om deze onderneming tot een succes te brengen.

Met dank aan Chris Pouw, dirigent en mede-oprichter van Arcade Ensemble.