Purcell´s Pub door het Arcade Ensemble

Het Arcade Ensemble verzorgt op Eerste Pinksterdag het spectaculaire avondprogramma ‘in de kroeg’ voor de Leidse Hofjesconcerten.

Wanneer: Eerste Pinksterdag – Zondag 15 mei 2016 om 17.00, 19.00 en 21.00 uur
Locatie: Stadsgehoorzaal Leiden (Breezaal), Breestraat 60, Leiden.

Voor kaartverkoop: kijk op de website van Leidse Hofjesconcerten!

Bezoek ook de Leidse Hofjesconcerten op Facebook en Twitter!

Purcell’s Pub

Klassieke muziek in de kroeg? Jazeker! Het Arcade Ensemble neemt u mee naar het Engeland van de zeventiende eeuw. Vreugde en verdriet gaan hand in hand. In het café komt het leven in al haar facetten voorbij. Zo ook in de muziek: feestelijke theatermuziek, levensliederen en hartverscheurende aria’s wisselen elkaar af, met tussendoor prachtige teksten van Shakespeare.

Purcell’s Pub is geen regulier concert maar een doorlopende voorstelling. U bevindt zich te midden van de musici, de barvrouw is de sopraan. Muziekbeleving in ontspannen sfeer met een drankje en een hapje. Met o.a. muziek uit Purcell’s Fairy Queen, kroegenliederen van Purcell, muziek van Boyce en de Folia van Geminiani.

Arcade Ensemble in Concert | Purcell´s Pub | Grote Kerk Naarden

Het Arcade Ensemble brengt barokmuziek op een innovatieve en verrassende manier tot leven. Speels weten ze de hedendaagse luisteraar te beroeren. De menselijke kracht van muziek komt op originele wijze tot zijn recht bij deze groep getalenteerde en enthousiaste musici. Het geheel staat onder artistieke leiding van barokvioliste Femke Huizinga.