Arcade Ensemble één dag het hoforkest van Naarden Vesting.

Datum: 17 september 2012 door Admin

Op zondag 30 september a.s. om 15.30 uur zal het Arcade Ensemble ‘Kids at Court’ uitvoeren in de Grote Kerk Naarden. Dit bijzondere klassieke concert is speciaal geprogrammeerd voor kinderen.

‘Kids at Court’ is een muzikale belevenis waarbij een middag uit het leven van koningin Aranka centraal staat. De rol van de koningin wordt gespeeld door actrice Tanja Zieverink. De uitvoering is speciaal geprogrammeerd voor kinderen tot en met 14 jaar die op een speelse wijze kennis kunnen maken met klassieke muziek. Ouders en grootouders zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Muziek is onmisbaar bij het vertellen van een verhaal: het versterkt de vertelling, begeleidt de dromen van de toehoorders, beïnvloedt het gevoel en draagt bij aan de feestvreugde! Het Arcade Ensemble is zondagmiddag het hoforkest van Naarden Vesting. Op toegankelijke wijze laat het ensemble de veelzijdigheid van klassieke muziek zien en horen. Een interactieve voorstelling, met muziek in de hoofdrol, opgevoerd voor kinderen. Het Arcade Ensemble zal muziek uitvoeren van o.a. Vivaldi, Telemann, Rameau en Lully.

In samenwerking met Stichting Grote Kerk Naarden heeft het Arcade Ensemble een vijftal klassieke concerten geprogrammeerd in de Grote Kerk Naarden. ‘Kids at Court’ is het derde concert uit deze bijzondere concertserie. Op zondag 21 oktober zal het Arcade Ensemble nog het concert ‘Purcell’s Pub’ uitvoeren in de Grote Kerk Naarden. Ook dit concert draagt de verrassende signatuur die het ensemble zo geliefd maakt bij het publiek.

Arcade Ensemble ‘Kids at Court’, zondag 30 september 2012, 15.30 uur, Grote Kerk Naarden www.grotekerknaarden.nl. Kaarten € 25,00. Vrienden Grote Kerk Naarden / 65+ €20,00. Kinderen t/m 14 jaar kunnen het concert ‘Kids at Court’, onder begeleiding van volwassenen, gratis bezoeken (max. 2 kinderen per volwassene). Kaarten zijn verkrijgbaar via www.arcadeensemble.com/kaartverkoop en aan de ingang van de Grote Kerk Naarden op de middag van het concert.