Hope & Despair – Emoties in muziek

Datum: 8 augustus 2012 door Admin

Op zaterdag 25 augustus om 20.15 uur zal het Arcade Ensemble ‘Hope & Despair – Emoties in Muziek’ uitvoeren in de Grote Kerk Naarden met als decor de World Press Photo Exhibition 2012. Een bijzondere combinatie van klassieke muziek en journalistieke fotografie die elkaar merkbaar en treffend versterken.

Programma
De kracht van muziek is het uitdrukken van menselijke emoties. Wanhoop, onderdrukking, hoop en vreugde zijn van alledag én van alle tijden. In dit avondconcert worden de emoties in de muziek door het ensemble op contrastrijke wijze uitgelicht. De teksten en de muziek tijdens het concert verdiepen elkaar waarbij bijzondere atmosferen en sterke emoties zullen worden gecreëerd. Het Arcade Ensemble zal werken uitvoeren van o.a. J.S. Bach, J.D. Zelenka, G. Muffat, G.F. Händel en H.I.F. Biber.

Hope & Despair wordt uitgevoerd tegen de achtergrond van de World Press Photo Exhibition 2012. Deze unieke foto-tentoonstelling is te bezichtingen van 8 t/m 30 augustus in de Grote Kerk Naarden en laat de winnende beelden zien van de jaarlijkse World Press Photo wedstrijd voor fotojournalisten. De tentoonstelling bevat de foto’s van de 57 prijswinnaars, onder wie dit jaar vijf Nederlanders.

Musici
De artistieke leiding van het Arcade Ensemble ligt in de handen van dirigent Chris Pouw en concertmeester Femke Huizinga. De orkestleden zijn jonge, recent afgestudeerde musici van conservatoria in Nederland en het buitenland. Samen werken zij aan hun ambitie: mensen raken en aan zich verbinden en het publiek de muziek in haar volle dimensie laten beleven.

Kaartverkoop
Arcade Ensemble ‘Hope & Despair’, zaterdag 25 augustus, 20.15 uur, Grote Kerk Naarden. Kaarten €30,00, Vrienden Grote Kerk Naarden/65+ €20,00. Kinderen onder 12 jaar gratis toegang. Kaarten kunt u direct online bestellen via www.arcadeensemble.com/kaartverkoop en zijn tevens beschikbaar aan de ingang op de avond van het concert.